top of page
Thessa zw.jpg
vlinder paars.png

Welkom

Mijn naam is Thessa van Dijk, oprichtster van kinderdagverblijf De Vlinderboom. Na jarenlange ervaring binnen de kinderopvang, vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. In 5 jaar tijd heb ik deze droom, om een eigen kinderdagverblijf te beginnen, uitgewerkt naar de werkelijkheid. En van deze keuze heb ik nog geen seconde spijt gehad! Want wat is het fantastisch om de kinderen binnen de Vlinderboom te zien opgroeien. En om samen met mijn fantastische team een veilig 'tweede thuis' te creëren voor alle kinderen die bij ons mogen komen spelen!

 

Kinderdagverblijf de Vlinderboom biedt kinderopvang aan kinderen in de leeftijd 0 t/m 12 jaar. Op de begane grond vindt u 3 groepen. De eerste groep is een babygroep (0 tot 18 maanden) de Rupsjes. De tweede groep is een dreumesgroep (12 maanden tot 2,5 jaar) de Coconnetjes en de derde groep is een peuter groep (2 tot 4 jaar)

de Vlindertjes. Boven vindt u nog 4 groepen. De eerste groep is een babygroep (0 tot 18 maanden) de Miertjes. De tweede groep is een dreumesgroep (12 maanden tot 2,5 jaar) de Vuurvliegjes. De derde groep is een peuter groep (2 tot 4 jaar) de Eekhoorntjes. De vierde en tevens laatste groep boven is een peuter+ groep (3 tot 4 jaarde Krekeltjes. 

Daarnaast beschikken wij over een grote centrale hal en een buitenruimte met allerlei uitdagend speelgoed. Zoals allerlei fietsjes, een speelhuisje, babytuin, speel/klim toestel en een buitenkeuken. Rondom het speel/klim toestel ligt allemaal zand, om heerlijk in het zand te kunnen spelen!

Thessa van Dijk is de trotse moeder van Lynn, Djevi & Senn. En bonusmoeder van Mats en Lilly. 

boom ALLEEN.png

Visie

Bij De Vlinderboom bieden wij uw kind een warme, veilige en vertrouwde omgeving. Daarbij is rust, regelmaat en persoonlijke aandacht erg belangrijk. Samen met de kinderen maken wij elke dag plezier! Onze pedagogisch medewerkers spelen in op de behoeften van elk kind. Zij kijken en luisteren naar wat uw kind nodig heeft. Hierdoor ontstaat een vertrouwde band tussen pedagogisch medewerker en kind. Op deze manier kunnen kinderen zich zorgeloos ontwikkelen, op weg naar een prachtige toekomst. Wij onderscheiden ons in de volgende dingen:

  • Brede openingstijden

  • Warm eten

  • Huiselijke sfeer

  • Kleinschalig

  • Peutergym (uitgevoerd door At move 4 Life)

 

Graag verwijzen wij u door naar ons beleidsplan, waarin u nog veel meer kunt lezen over onze visie en doelen.

IMG_0254.jpg
visie
IMG_0392.jpg
vlinder groen.png

Onze medewerkers

De medewerkers van De Vlinderboom zijn allen in het bezit van een diploma passend in de kinderopvang. Tevens beschikken alle leidsters over een E.H.B.O. diploma speciaal gericht op kinderen. Daarnaast zijn alle leidsters in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag. Ook zullen al onze babyleidsters worden opgeleid tot babyspecialist. 

 

Pedagogisch coach

 Vanaf 1 januari 2019 is elke kinderopvang verplicht om een pedagogische coach in dienst te hebben. Ook bij De Vlinderboom hebben wij een pedagogisch coach. Zij is de spil tussen het pedagogisch beleid en de uitvoering hiervan.
De pedagogisch coach helpt medewerkers in de kinderopvang bij het signaleren van knelpunten in hun werkzaamheden, kennis en vaardigheden en achterhaalt samen hun coaching behoeften.

 

.  Bij De Vlinderboom werken wij samen met Anne Josette van Pedagogisch Adviesburo AJK. Anne Josette is afgestudeerd pedagoog en heeft daarnaast nog een aanvullende coachopleiding afgerond. Tevens beschikt zij over een geldig VOG en is zij opgenomen in het personenregister binnen de Vlinderboom. Onze pedagogisch coach werkt opbrengstgericht, dit wil zeggen dat zij haar interventies/coaching's vorm afstemt op de behoeften van het individu/team.

Maandelijks bezoekt zij 2 a 3 keer de vestiging en vindt zij aansluiting bij de behoeften van de pedagogisch medewerkers. De pedagogische coaching kan bestaan uit; Coaching on the job, individuele gesprekken, video interactiebegeleiding en teamcoaching. We zorgen er voor dat iedere pedagogisch medewerker minimaal 1x per jaar coaching ontvangt bij de uitvoering van zijn/haar werkzaamheden.

bottom of page