top of page

Welkom

Mijn naam is Thessa van Dijk, oprichtster van kinderdagverblijf De Vlinderboom. Na jarenlange ervaring binnen de kinderopvang, vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. In 5 jaar tijd heb ik deze droom, om een eigen kinderdagverblijf te beginnen, uitgewerkt naar de werkelijkheid.

 

Kinderdagverblijf de Vlinderboom biedt kinderopvang aan kinderen in de leeftijd 0 t/m 12 jaar. Op de begane grond vindt u 3 groepen. De eerste groep is een babygroep (0 tot 18 maanden). De tweede groep is een dreumesgroep (18 maanden tot 2 jaar) en de derde groep is een peuter groep (2 tot 4 jaar). Boven vindt u de twee BSO groepen, de Eik (4 tot 6 jaar) en de Beuk (6 tot 12 jaar). En een peuter+ groep. Ook vindt u boven het Atelier en de Gameroom. Daarnaast beschikken wij over een grote centrale hal en een buitenruimte met voldoende speelgoed.

Thessa van Dijk is de trotse moeder van Lynn, Djevi & Senn. En bonusmoeder van Mats en Lilly. 

boom ALLEEN.png

Visie

Bij De Vlinderboom bieden wij uw kind een warme, veilige en vertrouwde omgeving. Daarbij is rust, regelmaat en persoonlijke aandacht erg belangrijk. Samen met de kinderen maken wij elke dag plezier! Onze pedagogisch medewerkers spelen in op de behoeften van elk kind. Zij kijken en luisteren naar wat uw kind nodig heeft. Hierdoor ontstaat een vertrouwde band tussen pedagogisch medewerker en kind. Op deze manier kunnen kinderen zich zorgeloos ontwikkelen, op weg naar een prachtige toekomst. Wij onderscheiden ons in de volgende dingen:

  • Brede openingstijden

  • Warm eten

  • Huiselijke sfeer

  • Kleinschalig

  • Halve dagen opvang

 

Graag verwijzen wij u door naar ons beleidsplan, waarin u nog veel meer kunt lezen over onze visie en doelen.

visie
vlinder groen.png

Onze medewerkers

De medewerkers van De Vlinderboom zijn allen in het bezit van een diploma passend in de kinderopvang. Tevens beschikken alle leidsters over een E.H.B.O. diploma speciaal gericht op kinderen. Daarnaast zijn alle leidsters in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag. Ook zullen al onze babyleidsters worden opgeleid tot babyspecialist. 

 

Pedagogisch coach

 Vanaf 1 januari 2019 is elke kinderopvang verplicht om een pedagogische coach in dienst te hebben. Ook bij De Vlinderboom hebben wij een pedagogisch coach. Zij is de spil tussen het pedagogisch beleid en de uitvoering hiervan.
De pedagogisch coach helpt medewerkers in de kinderopvang bij het signaleren van knelpunten in hun werkzaamheden, kennis en vaardigheden en achterhaalt samen hun coaching behoeften.

 

Bij de Vlinderboom is gekozen voor video-interactiebegeleiding. Dit is een vorm van coachen door gebruik te maken van video-opnamen. Concreet houdt dit in dat onze pedagogisch medewerkers één keer per jaar worden gefilmd. De interactievaardigheden van de pedagogisch medewerkers worden gedurende de hele dag in beeld gebracht, bijvoorbeeld bij de tafelmomenten, bij het voeden of verzorgen, het buiten spelen of bij gestructureerde activiteiten. Samen bekijken en bespreken de pedagogisch coach en de pedagogisch medewerker achteraf de beelden. Ook analyseren ze op welke interactievaardigheden de pedagogisch medewerker zich verder kan ontwikkelen en wat hij of zij daarvoor nodig heeft. Daarnaast krijgen onze medewerkers coaching on the job, waarbij de Pedagogisch Coach de hele dag aanwezig is voor vragen en reflecteren op handelen. Ook verschillende casussen worden gedurende het jaar uitgewerkt en besproken.

bottom of page