top of page

Dagschema BSO

Dagschema

Over het algemeen willen wij ouders vragen om hun kinderen te brengen tussen 07:00 uur en 08:00 uur. Dit is i.v.m. het wegbrengen van kinderen naar verschillende scholen.  

De leidsters zullen u vragen hoe het met uw kind gaat en of er bijzonderheden zijn.

Om de rust en regelmaat op de groep zoveel mogelijk te waarborgen, vragen wij ouders om zich te houden aan de afgesproken haal- en brengtijden.

In de schoolvakanties en/of op studiedagen is het brengen voor 10:00 uur. Zodat wij op tijd met onze activiteiten kunnen beginnen.

07:00 – 08:00 uur
 Binnenkomst

Vrij spelen op de groep of in de speelhal. Vanaf 08:00 uur gaan de eerste kinderen alweer naar school. Deze worden met de auto, BSO bus, bakfiets of lopend naar school gebracht.

Korte middag BSO

Gedurende de meeste dagen gaan de kinderen tot het eind van de middag naar school. Zodra wij ze hebben opgehaald uit school, staat er fruit klaar op tafel met wat drinken. Dit kunnen zij zelf pakken. 

Activiteiten

Daarna mogen zij kiezen uit verschillende activiteiten of vrij spel. Voor de  activiteiten werken wij samen met DoenKids. Een mooi activiteiten platform waar meer dan 3000 activiteiten staan, waaruit de PM'ers elke week weer nieuwe activiteiten kunnen kiezen. Denk hierbij aan; een sport- en spel activiteit in de grote speelhal en/of buiten, een knutsel activiteit, drama en/of dans activiteit of een educatief spel.

16:30 uur
Snacks

Om 16:30 uur worden er crackers gesmeerd. Dit kunnen zij ook naar wens pakken. Voor de kinderen die nog tot laat bij ons zijn, worden er rond 17:30 uur nog koekjes uitgedeeld. Gedurende de hele dag staat er een kan met drinken op het aanrecht, waar kinderen zelf hun drinken mogen pakken wanneer zij dorst hebben.

Lange middag BSO

Op sommige dagen hebben kinderen een korte dag school. Dit betekend dat ze lekker veel tijd hebben voor leuke activiteiten bij ons op de BSO. De kinderen worden op verschillende tijden uit school gehaald. Op de BSO krijgen zij een broodje met water/ranja en/of thee. 

Activiteiten

Daarna worden er 2 verschillende activiteiten aangeboden. Dit kan zijn een sport- en spel activiteit in de grote speelhal, een knutsel activiteit, drama/dans of een educatief spel.  Mochten de kinderen graag vrij willen spelen, mag dit natuurlijk ook altijd! En op sommige dagen gaan wij er lekker op uit, naar de speeltuin, kinderboerderij of het strand!

14:30
Fruit, drinken en snacks

Om 14:30 uur komt het fruit op tafel. Hier mogen de kinderen zelf kiezen wat ze lekker vinden. Ook staat er dan weer drinken op tafel, wat gedurende de dag ook op het aanrecht blijft staan. Zo kunnen de kinderen altijd drinken wanneer zij dat willen. Om 16:30 uur worden er crackers gesmeerd. Dit kunnen zij ook naar wens pakken. Voor de kinderen die nog tot laat bij ons zijn, worden er rond 17:30 uur nog koekjes uitgedeeld.

Studiedag / vakantie

Tijdens studiedagen- en vakantiedagen is het dagritme net iets anders. De meeste kinderen zijn dan rond 10:00 uur al binnen. En dan gaat onze vakantieplanning in! Ongeveer een week voordat de vakantie begint ontvangen ouders via ons KidsKonnect systeem het vakantierooster. Hier kunnen ouders en kinderen precies op zien welke activiteiten wij deze week/weken gaan doen. Ook tijdens studiedagen worden er passende activiteiten aangeboden. Deze worden gesplitst op leeftijd (4 t/m jaar) en (7 jaar en ouder). 

Activiteiten

Ook hierbij kunnen de activiteiten weer variëren tussen; een sport- en spel activiteit in de grote speelhal, een knutsel activiteit , drama/dans of een educatief spel. Soms worden er ook uitstapjes gedaan! Zo gaan wij naar de bioscoop, een indoorspeeltuin, het strand, dierentuin en/of klimbos. Niks is te gek! En ideeën van de kinderen of ouders zijn altijd welkom.

16:30 uur - 18:30 uur
Naar huis

Tussen deze tijden worden de meeste kinderen weer opgehaald. Terwijl de kinderen nog heerlijk spelen of bezig zijn met een activiteit zal er af en toe een ouder binnen komen om zijn/haar kind op te halen. Er zal dan een overdracht plaats vinden om de dag van uw kind te bespreken. We willen u dan ook vragen om altijd even bij de leidster te melden dat u er bent. Soms is de leidster op de groep, terwijl uw kind lekker in de hal aan het spelen is. We vinden het wel fijn om te weten wanneer de kinderen worden opgehaald. Zodat wij weten dat uw kind weer in veilige- vertrouwde armen is.

bottom of page